Neden Wordpress Kullanılmalı?

Neden Wordpress Kullanılmalı?

Web Tasarım

Wordpress günümüzde en çok tercih edilen alt yapılardan bir tanesi olmayı başarmıştır. Bunun nedenleri arasında kolay ve hızlı kurulum, sürekli geliştirilebilir eklentiler sunması vardır.

Neden Wordpress Kullanılmalı?

Wordpress günümüzde en çok tercih edilen alt yapılardan bir tanesi olmayı başarmıştır. Bunun nedenleri arasında kolay ve hızlı kurulum, sürekli geliştirilebilir eklentiler sunması vardır. Bir web sayfası oluşturmak her işletme için çok önemlidir. Ancak daha düşük bütçeli firmalar için özel yazılımlar satın almak maliyet açısından zorlayıcı olabilir. Bu durumlarda Wordpress alt yapısı bir seçenek olarak karşımıza çıkabilir.

Wordpress yanı sıra birçok alt yapı mevcuttur. Örneğin, Shopify yalnızca çevrimiçi bir mağaza işletiyorsanız mantıklıdır. Bir blog başlatacağınız ve daha sonra bir e-Ticaret mağazasına dönüşeceğiniz bir platform değildir.

Wordpress web sitesi altyapısı kullanmanın avantajlarını şu şekilde sıralamamız mümkündür:

Hızlı ve kolay kurulum
Yazılım kesinlikle ücretsiz ve açık kaynaklıdır
Her şirket türü için uygundur
Binlerce tema seçeneği mevcuttur
Çeşitli eklentilerle sürekli olarak geliştirilebilir ve yeni eklemeler yapılabilir
Sayfa tasarımları için herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymazsınız
Bu alt yapı tamamen SEO dostudur

Hem WordPress.com hem de WordPress.org'un kullanımı tamamen ücretsizdir. WordPress.org, sitenizin daha fazlasını kontrol ettiğiniz ve sitenizden yararlandığınız, kendi kendini gelişmiş eklentiler barındıran bir sürümdür. WordPress.com yeni başlayanlar için harika işler, ancak para kazanmayı planlayan bir işletme için tam olarak en iyisi değildir. Bu yüzden para kazanmak isteyen firmalar WordPress.com'dan uzaklaşmaktadır.

Wordpress Site Kurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir alan adını ve hosting yani web sitenizin barınacağı alanın satın alma işlemi gerçekleştirilmelidir. Ardından Cpanel üzerinden App alanında yer alan Wordpress uygulaması seçilmelidir. Açılan ekranda yükle seçeneği tıklanır ve kurulum sağlanır. Kurma işlemi tamamlandıktan sonra “login” tıklanarak kurulumun tamamlanması ve sitenizi oluşturabileceğiniz alan gelir. İşte kurulum bu kadar kolaydır. Ancak kurulumun kolay olması bir sitenin tasarlanması için yeterli değildir. Sitenin hızı, optimizasyonu, teknik alanları konusunda da bilgi sahibi olunmalıdır.

Her işin bir profesyoneli olduğu gibi web tasarım sürecinde de mutlaka bir profesyonelle çalışılmalıdır. Aksi takdirde kötü tasarım, yavaş bir siteyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu da işletmenizin vitrininin kötü bir yansımasına neden olacaktır. 

Wordpress fiyatları seçilen sitenin özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Bu özellikler arasında birçok faktör bulunur. Bu faktörler arasında sitenin türü en önemlisidir. Örneğin bir e-ticaret sitesi oluşturacaksanız bu sitenin belli bir teknik süreci olacağını unutmayın. Ödeme yöntemlerinden, kategori dizaynına kadar birçok unsur vardır. Bir diğer faktör ise web sayfasının kaç dile sahip olacağıdır. Küreselleşen dünyada maalesef tek dilli siteler eskisi kadar ziyaret edilmemektedir. Özellikle yurtdışına açılmak isteyen firmalar mutlaka aktif olmak istediği ülkelerin dillerini web sayfalarına ekletmelidirler. Bu sayede etkinliğinizi daha fazla artırabilir, satışlarınızı ve etken alanınızı genişletebilirsiniz.

Wordpress sitesi kurma ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi almak için şimdi bizimle iletişime geçin!


Tarih: 15-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim