İşte Amazon'un Robotu Sparrow

İşte Amazon'un Robotu Sparrow

Teknoloji

Amazon, paketlenecek ürünleri paketlenmeden önce tek tek hareket ettirerek siparişlerin paketleme sürecini hızlandırmaya yardımcı olacak Sparrow adlı yeni bir robot sistemini duyurdu. Bu, şirket için çalışanları desteklemeye yardımcı olacak büyük bir teknolojik gelişme.

İşte Amazon'un Robotu Sparrow

Amazon, operasyonlarının farklı yönlerini otomatikleştirmek için son on yıldır robot teknolojisine ve ileri teknolojiye yatırım yapıyor. Bu, ürünlerin taşınması, taşınması, tasnif edilmesi ve depolanması gibi görevleri içerir. Bunu yaparak çalışanları, müşteri hizmetleri gibi diğer görevlere odaklanabilir.

Sipariş karşılama sürecinde çok önemli bir adım, ürünler müşterilere gönderilmek üzere paketlenmeden önce gerçekleşir. Teknoloji, kutuları paketlenecek envanteri seçen çalışanlara taşır. Öğeler kutulandıktan sonra, Robin ve yakın zamanda duyurulan Kardinal gibi mevcut robot kollarımız, paketleri teslimat yolculuğuna başlamadan önce depodaki çeşitli konumlara yönlendirebilir.

Amazon, robot teknolojisine odaklandı ve şahsi ürün işlemeyi desteklemek için araştırma ve geliştirmede daha fazlasını yapabileceğini biliyordu. Envanterlerindeki her şekil ve büyüklükte milyonlarca ürünle, bunları Amazon ölçeğinde ele almamıza yardımcı olacak yeni teknolojiler icat etme fırsatı buldular. “Depolarımızda ürün işlemeyi iyileştiren en yeni robot sistemimiz Sparrow'u sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sparrow, envanter sürecimize yardımcı olacak, tek tek ürünleri algılayabilen, seçebilen ve işleyebilen ilk robotik sistemdir.” şeklinde ifade ediyorlar.

Sparrow Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sparrow, milyonlarca öğeyi tanımak ve işlemek için bilgisayar görüşünü ve yapay zekayı kullanan yeni bir endüstriyel robot türüdür. Geçen yıl, Sparrow robotları, Amazon teknolojilerinin desteğiyle, dünyanın dört bir yanındaki çalışanların yaklaşık 5 milyar veya günde 13 milyondan fazla paketi seçmesine, istiflemesine veya paketlemesine yardımcı oldu. Robot teknolojisi, Amazon'un daha verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.

Sparrow ile ilgili olarak teknoloji dünyasını heyecanlandıran şey, yalnızca getirdiği teknolojik gelişmeler değil, aynı zamanda çalışanlar ve müşteriler için çıkarımları ve faydalarıdır. Sparrow, çalışanlar için tekrar eden görevleri üstlenerek, onların başka şeylere odaklanmak için zaman kazanmasını sağlarken aynı zamanda güvenliği de ilerletecektir. Ek olarak Sparrow, sipariş karşılama sürecinin bir bölümünü otomatik hale getirerek verimliliği artırmaya yardımcı olacak ve müşteriler için teslimat yapmaya devam etmeyi sağlayacaktır.

Amazon'un tanıttığı teknoloji, 700'den fazla yeni iş kategorisi yarattı. Bu işler on binlerce insanı istihdam ediyor ve teknolojinin iş yeri üzerinde sahip olabileceği olumlu etkinin gösterilmesine yardımcı oluyor. Amazon, çalışanlarını desteklemeye ve onların teknolojiyle çalışan rollere geçişlerine yardımcı olmaya kararlıdır.

Şirket, mekatronik ve robotik alanında 12 haftalık bir çıraklık programı ve ardından 2.000 saatlik işbaşı eğitimi sunuyor. Program, sektör tarafından tanınan sertifikalara ve katılımcılar için yaklaşık %40'lık bir ücret artışına sebep olmaktadır. Amazon, robot teknolojisi ve gelişmiş teknolojisinin bir sonucu olarak 700'den fazla yeni iş kategorisi oluşturdu. Bu yeni roller, farklı becerilere ve deneyim seviyelerine sahip çalışanlar gerektirecektir. Bu, Amazon çalışanlarının becerilerini ve kariyerlerini geliştirmeleri için daha fazla fırsat yaratmaktadır.


Tarih: 14-12-2022 Yazar: Kanyon Bilişim