İnternet Kullanıcılarının Yüzde 80’ini Akıllı Telefon Kullanıyor

İnternet Kullanıcılarının Yüzde 80’ini Akıllı Telefon Kullanıyor

Teknoloji

We Are Social ve Hootsuite'in yeni verilerine göre dünya çapındaki internet kullanıcılarının neredeyse yüzde 80'i akıllı telefon kullanıyor.

İnternet Kullanıcılarının Yüzde 80’ini Akıllı Telefon Kullanıyor

Yeni Global Digital raporu, şu anda 3,8 milyardan fazla insanın interneti kullandığını ve bunların 2,9 milyarının akıllı telefon kullandığını gösteriyor. Bu, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 77'sinin şu anda çevrimiçi olduğu ve dörtte üçünün bunu yapmak için bir mobil cihaz kullandığı anlamına geliyor.

Rapor ayrıca son bir yılda internet kullanan kişi sayısının yüzde 7, mobil internet kullanıcı sayısının ise yüzde 9 arttığını gösteriyor. Mobil kullanımdaki büyüme, çevrimiçi olmak için akıllı telefon kullanan kişilerin sayısının geçen yıl yüzde 18 arttığı Asya tarafından yönlendiriliyor.

Çin, çevrimiçi olmak için akıllı telefon kullanan 1,08 milyar insanla mobil internet kullanıcıları için en büyük pazar. Hindistan 373 milyon mobil internet kullanıcısı ile ikinci sırada yer alırken, onu 269 milyon ile ABD takip ediyor. Rapor ayrıca, sosyal medyayı kullanan insan sayısının geçen yıl yüzde 13 artarak 2,8 milyar kişiye ulaştığını gösteriyor. Mobil cihazlar, sosyal medya kullanımında giderek daha önemli bir rol oynuyor ve sosyal medya kullanıcılarının yüzde 79'u artık Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlara bir mobil cihazdan erişiyor. Rapor, son bir yılda mobil sosyal medya kullanıcı sayısının yüzde 21 arttığını, masaüstü bilgisayarda sosyal medya kullanan kişi sayısının ise yüzde 5 azaldığını gösteriyor. Bulgular, dünya çapında 2 binden fazla dijital pazarlama ajansı ve araştırma firmasından alınan verilere dayanmaktadır.

Akıllı Telefonun Kullanımınındaki Artışın Sebepleri

Akıllı telefon kullanımının artmasındaki en büyük sebeplerden biri artık eskiye göre çok daha uygun fiyatlı olmaları. Gelişmiş ülkelerde akıllı telefonların fiyatı yıllardır düşüyor ve gelişmekte olan ülkelerde artık bir dizi uygun fiyatlı seçenek mevcut. Bu, daha fazla insanın çevrimiçi olmasını mümkün kıldı ve mobil internetin büyümesine katkıda bulundu.
Akıllı telefon kullanımının artmasına neden olan bir diğer faktör de gelişmekte olan ülkelerde giderek daha fazla insanın ilk kez çevrimiçi oluyor olmasıdır. Birçok ülkede internete erişimi olan insan sayısı çok hızlı artıyor ve bu yeni kullanıcıların büyük bir kısmı internete ilk kez bir akıllı telefon üzerinden giriyor. Bunun nedeni, akıllı telefonların genellikle dizüstü bilgisayarlar veya masaüstü bilgisayarlar gibi diğer seçeneklerden çok daha uygun fiyatlı olması ve kullanımlarının da çok daha kolay olmasıdır.

Akıllı telefon kullanımındaki artış, insanların interneti kullanma biçimleri üzerinde bir dizi farklı etkiye sahip. En dikkate değer değişikliklerden biri, insanların içeriği tüketme şeklidir. Giderek daha fazla insan video izlemek, müzik dinlemek ve makale okumak için akıllı telefonlarını kullanıyor. Bu, televizyon yayıncıları ve gazete yayıncıları gibi geleneksel medya şirketlerinin izleyicilerine ulaşma şeklini değiştiriyor.

Akıllı telefon kullanımındaki artışın bir diğer etkisi de insanların birbirleriyle iletişim kurma şeklidir. Artan sayıda insan, arkadaşları ve ailesiyle iletişim kurmak için WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanıyor. Bu, özellikle WhatsApp'ın en popüler uygulamalardan biri haline geldiği gelişmekte olan ülkelerde yaygındır.

Akıllı telefon kullanımındaki artış, işletmelerin çalışma şeklini de etkiliyor. Artan sayıda işletme artık müşterileriyle iletişim kurmak ve ürünlerini satmak için mobil uygulamaları kullanıyor. Bu, işletmelerin müşterilerin satın alma yapmasına ve siparişlerini takip etmesine olanak sağlamak için uygulamaları kullandığı perakende sektöründe özellikle yaygındır.
Genel olarak, akıllı telefon kullanımındaki artışın, insanların interneti kullanma şekli üzerinde büyük bir etkisi var. Bu, geleneksel medya şirketlerinin izleyicilerine ulaşma şeklini, insanların birbirleriyle iletişim kurma şeklini ve işletmelerin faaliyet gösterme şeklini değiştiriyor.


Tarih: 13-12-2022 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar