Whatsapp’a Yeni Gelen Özellikler 2022

Whatsapp’a Yeni Gelen Özellikler 2022

Teknoloji

2009'da Brian Acton ve Jan Koum, iki eski Yahoo! çalışanları, bire bir sohbet uygulaması hizmeti olarak WhatsApp'ı başlattı.

Whatsapp’a Yeni Gelen Özellikler 2022

Bugün WhatsApp, arayüzü ve geçirdiği düzenli güncellemeler nedeniyle mesajlaşmaktan çok daha fazlası olmuştur. Ancak, 2022'deki WhatsApp güncellemelerine geçmeden önce, daha öncekilere bir göz atalım.

WhatsApp, 2014 yılında Meta (eski adıyla Facebook) tarafından satın alındığından beri, uygulamada daha kullanıcı dostu hale getirmek için birçok değişiklik yapıldı. Sonuç olarak WhatsApp, sohbetler, görüntülü aramalar ve sesli aramalar aracılığıyla sevdiklerinizle iletişimde kalmanın en hızlı yollarından biri haline geldi. Ayrıca işletmeler, WhatsApp Business gibi özellikler aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmak ve satışları hızlandırmak için WhatsApp'ı kullanabilir.

Uygulama, kullanıma sunulduğu 2015 yılından bu yana WhatsApp Web, uçtan uca şifreleme, çıkartmalar, grup araması ve UPI ödemeleri dahil olmak üzere birçok güncelleme aldı. Ağustos 2021'de şirket, sohbetlerin açıldıktan sonra kaybolmasını sağlayan "Bir Kez Görüntüle" seçeneğini kullanıma sundu. Bu, kullanıcıların telefonlarında yer kaplamalarından endişe etmeden fotoğraf göndermelerine izin vererek kullanıcı gizliliğini artırır.

WhatsApp'a 2022’de Yeni Gelen Özellikler

Topluluklar


WhatsApp, kullanıcıların ortak ilgi alanlarına sahip gruplara katılmalarına ve topluluktaki diğer üyelerden güncellemeler almalarına olanak tanıyan Topluluklar adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu. Şirket, ana güncellemenin dünya çapında kullanıma sunulduğunu ve önümüzdeki birkaç ay içinde tüm kullanıcılara sunulacağını söyledi. Ek olarak WhatsApp, Toplulukların "kuruluşların bir düzeyde gizlilik ve güvenlikle iletişim kurmasına" yardımcı olacağını söyledi.

Sohbet İçi Anket, 32 Kişilik Görüntülü Arama ve Daha Büyük Gruplar


WhatsApp, Topluluklar özelliği için özellikle yararlı olacak üç yeni özelliği kullanıma sundu. Bu özellikler arasında, sohbette anket oluşturma yeteneği ve artık aynı anda 32 kişiyi içerecek olan görüntülü arama için büyük bir genişleme yer alıyor. Gruplar artık 1.024'e kadar kullanıcıyla da oluşturulabilir.

Gizliliği Geliştirmek İçin Yeni Özellikler


WhatsApp, mesajlaşmayı daha özel ve güvenli hale getirecek yeni gizlilik özelliklerini kullanıma sunuyor. Özellikler arasında, diğer üyelere bildirimde bulunmadan bir gruptan çıkabilme, kullanıcının çevrimiçi olduğunu kimlerin görebileceğini kontrol etme ve diğer kullanıcıların Bir Kez Görüntüle mesajlarının ekran görüntülerini almasını engelleme yeteneği yer alıyor.

Sesli Mesajları İyileştirme


Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, WhatsApp sesli mesaj deneyimini iyileştirmek için yeni özelliklerini duyurdu. Bunlar şunları içerir: akıllı telefonunuzdaki diğer mesajları veya çoklu görevleri okurken ve yanıtlarken sohbet dışında bir sesli mesajı duyma yeteneği; kaydı duraklatma/devam ettirme yeteneği; sesli mesajda sesin görsel bir temsilini göstermek için dalga biçimi görselleştirmesi; sesli mesajlarınızı göndermeden önce dinlemek için taslak önizleme; kaldığınız yerden devam etmek için oynatmayı unutmayın; ve normal ve iletilen sesli mesajların hızını artırmak için iletilen iletilerde hızlı oynatma.

Tepkiler, Büyük Dosyalar Paylaşmak ve Grup Boyutlarını Artırmak


WhatsApp, arayüzünü 5 Mayıs'ta emoji reaksiyonları ile güncelledi. Güncelleme altı emoji tepkisi içermektedir.  Aşk, gülme, üzgün, sürpriz ve teşekkürler gibi emojiler vardır. Bunlar, Facebook ve Instagram'da bulunanlara benzer. Kullanımı hızlı ve eğlenceli olan tepkiler, üzerine dokunup birkaç saniye basılı tuttuğunuzda mesajların altında görünür. Kullanıcı, seçenekler için en uygun reaksiyonu seçebilir. Bu özellik, mesaj sayısını da azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca Meta, bu özelliğe daha fazla ifade ekleyeceğini paylaştı. Güncelleme sayesinde kullanıcılar, WhatsApp'ta 2 GB boyutunda bir dosya paylaşabiliyor. Sınır daha önce 100 MB olarak belirlenmişti. Ancak, daha büyük dosyaların sorunsuz aktarımı için Wi-Fi kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca, bir dosya indirilirken veya yüklenirken, dosyanın aktarılması için gereken süreyi gösteren bir sayaç görüntülenecektir. Özellik, uçtan uca şifreleme ile korunmaktadır. İşletmeleri, okulları ve birbirine sıkı sıkıya bağlı diğer grupları daha fazla desteklemek için WhatsApp, grup yöneticilerinin bir gruba 512 kişiye kadar eklemesine izin verecek.


Tarih: 22-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim