Sosyal Medya Kullanımında Instagram Açık Ara Önde!

Sosyal Medya Kullanımında Instagram Açık Ara Önde!

Teknoloji

Sosyal medya dendiğinde akla ilk gelenin neden Instagram olduğu konusunda öngörüleriniz var mı? Aslında bunlar bir öngörüden öte istatistik desek daha doğru olur.

Sosyal Medya Kullanımında Instagram Açık Ara Önde!

Bunda en büyük pay tabii ki işletme sahiplerine ait. Instagram ilk popüler olduğunda klasik bir fotoğraf uygulamasıydı. 2010 yılında Michel Krieger tarafından kurulduğunda en azından böyleydi. Ancak ilerleyen yıllar içerisinde bir pazarlama platformuna dönüştü. Bu nedenle her geçen gün yeni bir algoritma geliştirerek daha profesyonel kullanılması gereken bir uygulamaya dönüştü.

Instagram, dünyanın en büyük ve en etkili sosyal medya platformlarından biri haline gelmek için hızla kullanıcı toplayan bir hit halini aldı. Haziran 2018 yılı itibarıyla da, bu uygulama aylık 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı. Bu uygulama ilk çıktığında sadece fotoğraf paylaşımı yapılabiliyordu. Ancak 2013 yılında video paylaşım uygulaması eklenerek bir ivme kazandı. Dönemin Vine uygulaması bu atılımın bir benzeriydi. 2016 yılında ise 24 saatlik anlık paylaşım hamlesi yapıldı. Bu gelişmeler her geçen gün bu uygulamanın daha çok büyümesini sağladı. 

Vine, Snapchat gibi uygulamaların muadili olarak çıkmasına rağmen kısa süre içerisinde tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı. Hatta bu uygulama o kadar büyüdü ki dünyada en popüler uygulamalar arasında yer alan Facebook’u bile toz duman içinde bıraktı. Bu nedenle hem işletmeler hem influencerlar hem de bireysel kullanıcıları katlanarak arttı.

Instagram Anahtar İstatistikleri

Instagram’ın kısa süre içerisinde milyarlarca kullanıcıya ulaşmasında tabii ki birçok etken rol aldı. Ancak bunlardan en önemlisi sürekli olarak bir gelişim içinde olmasıydı. Sadece kişisel paylaşımlar yerine işletmelerin marka bilinirliğini artırmak üzere paylaşımlar yapmasına da olanak sağladı. Bu olanaklar işletme sahiplerinin de gözlerini ışıldattı desek yanlış bir terim olmaz. Peki, dünyada 1 milyardan fazla kullanıcısı olan bu uygulamanın demografik ve istatistiki durumu nedir?

Sizler İçin Paylaşıyoruz:

•Instagram, 2021 yılında tahmini olarak 47,6 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam Facebook'un toplam gelirinin yüzde 50’sini oluşturuyordu.

•İki milyardan fazla insan Instagram'ı ayda bir kullanıyor. Bu da onu dünya çapında dördüncü en popüler sosyal uygulama haline getirdi.

•Instagram'ın kullanıcı açısından en büyük pazarı, 300 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla Hindistan'dır.

•Instagram kullanıcılarının yüzde 70'inden fazlası 35 yaşın altındadır.

Tüm dünyayı etkileyen küresel salgın COVID de bu uygulamanın hızla büyümesine destek oldu. Bu dönemde insanların dışarıda yapacakları aktiviteler kısıtlı olduğu için internet kullanımı oldukça yükseldi.Bu sayede Instagram’ın geliri son iki yılda hızla arttı. Instagram, 2021'in üçüncü çeyreğinde iki milyar aktif kullanıcıya ulaştı. Bunun yanı sıra bu büüymeyi istikrarlı bir şekilde sürdürdü. 2023 yılına kadar 2,5 milyara ulaşma yolunda ilerlediği de öngörüler arasında yer alıyor. 



Tarih: 15-12-2021 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar