Web Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitesi Kurma Rehberi | Web Tasarımcı Nasıl Bulunur?

Web Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitesi Kurma Rehberi | Web Tasarımcı Nasıl Bulunur?

Web Tasarım

Standart internet kullanıcılarının yanı sıra, işletmelerin de web sitesi kurma girişimi ve sosyal medya platformlarında profil oluşumları oldukça çoğaldı. Günümüzde herkesin, kendi web sitesi veya sosyal medya platformlarında kendine özgün bir profili ve tanıtım sayfası var. 

Firmaların ürün ve hizmet tanıtımları için kitlelerinin yoğun vakit geçirdikleri sosyal ağlarda oluşturdukları işletme profilleri işe yaradı ve kullanıcılar mobil cihazları ile online olarak ürün ve hizmet satın almaya başladı.

Sosyal medya platformları üzerinden ürün ve hizmet tanıtımı gerçekleştirdiği kullanıcıları web sitelerine yönlendirerek yeni müşteriler kazandı. Her işletmenin mutlaka bir çevrimiçi mağazası oldu ve birçok şirketin işiyle mükemmel bir uyum içerisinde çalışan internet sitesi oluştu. Profesyonel web sitesi oluşturma planı yapan firmalar, yeni müşterilere ulaştılar ve kazançlarını arttırdılar. İnternet sitesi kurmak daha fazla internet kullanıcısına hitap edebilmek adına önemli bir unsurdur.

Yalnızca firma tanıtımı hedefleyen, ürün ve hizmet tanıtımı yapmayan şirketlerin de web siteleri sayesinde çevrimiçi müşterilerine firmalarını tanıtabilecek harika bir kartviziti oldu. Müşteriler henüz firmaları ile iletişime geçmeden önce ihtiyaçları olan ürün ve hizmetler ile ilgili tanıtımı çevrim içi olarak kendi kendilerine yaptılar, ön bilgilendirmeyi alarak, ödeme yapmaya bile karar verdiler. Bu durum firmaların geleneksel pazarlama yerine dijital pazarlamayı tercih etmesine yol açtı.

Dijital pazarlamanın oluşması için profesyonel web tasarım, sosyal medya hesapları ve bu mecralarda kullanılmak üzere ürün veya hizmet tanıtımı gibi sitenize içerikler yeterli oluyor. İşletmeler önce web sitesi nasıl kurulur şeklinde bir araştırma yaparak, site kurma yolunda bir web tasarımcıdan destek almadan kendi denemeleri ile bir web sitesi kurmak istiyor. Birkaç tıklama ile de bir sosyal medya hesabı oluşturarak Dijital Pazarlama için uygun olan ve gerekli materyalleri donanıyorlar.

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Aşağıdaki adımları izleyerek web sitesi oluşturabilirsiniz;
  • Bir web sitesi oluşturmak için, yalnızca üç basit adımı tamamlamanız gerekir:
  • Web sitesi için bir platform seçin
  • Bir alan adı (www.) ve barındırma hizmeti seçin
  • Web tasarım seçin ve özelleştirin

Web Sitesi Kurmak İçin Bilmeniz Gerekenler?

Web sitesi kurmak için dikkatli ve stratejik bir hazırlık ile işe başlanmalıdır. İnternet sitesinin temelini oluşturacak birkaç önemli tanımı belirleyerek işe başlamak gerekiyor. Profesyonel web tasarım ajansı projelere aynen bu şekilde yaklaşarak yardımcı olur.

  • İşe başlamadan önce web sitesinin kullanım amacına karar verilmesi gerekiyor;
  • Ticari mi veya ticari olmayan bir web sitesine ihtiyacımız var
  • Ana amacımız; firma tanıtımı mı ? ürün satışı (e ticaret sitesi) ve yeni müşteriler kazanmak mı? hepsi mi?
  • Bu web sitesi ileride de aynı amaca mı hizmet edecek yoksa geliştirmelere ihtiyaç olacak mı?
  • Hangi hedef kitleye hitap edecek

İnternette bu web sitesini kurarak hedef kitlemiz ile hangi bilgileri paylaşacağız? Web site tasarımına yerleştireceğimiz yazı, resim gibi içerikleri oluşturmaya karar verdikten sonra, muhtemelen web sitesi üzerinde neyin yayınlanacağı ve hangi işlevi yerine getireceği konusunda fikriniz oluşur. Örneğin, şirketinizin hizmetlerini tanıtan ve müşterilerinizin aklındaki sorulara cevap olan müşteri odaklı bir web sitesi, veya yalnızca firmanın tanıtımı için planlanan bir web sitesi ile firma profilini internette yayınlayacaksınız.


Web Sitesinde Olması Gereken Tipik İşlevler Nelerdir?

  • Menüde yer alacak sayfa isimleri
  • Önemsenen içerikleri öne çıkarmak için slayt / banner alanıFirmanın/Markanın tanıtımı için firma hakkında, vizyon ve misyon yazıları
  • Müşterilerin iletişime geçebileceği bir iletişim formu
  • Başvuruların veya ön siparişlerin kabul edildiği formlar
  • İçerikleri öne çıkaran ve güven inşa eden profesyonel web tasarım
  • Ziyaretçi raporlamaları ve sayaçlar
  • Mobil uyumlu tasarımı ile tablet, cep telefonu gibi mobil cihazlarda ideal görünüm
  • İyi test edilmiş ve kitleye hitap eden kullanıcı deneyimi 

Tipik bir firma tanıtımı amaçlanan web sitesinde olması gereken işlevler bunlardır. Başlangıç seviye web sitesi kurulum bilgisine sahip olan birisi bu bilgiler hazır web tasarım platformlarını kullanarak web sitesi kurabilir.

Bahsedilenden daha fazla işleve sahip bir web sitesine ihtiyaç var ise web tasarımcı bulmak ve web tasarım hizmeti satın almak gerekebilir. Profesyonel sonuçlar için muhakkak web sitesi satın alın. Ziyaretçilerin etkileşimde bulunacağı, özel işlevlerin planlandığı yazılım ve kodlama bilgisi gerektiren web siteler için hazır platformlar ve basit web sitesi kurma bilgileri yeterli olmayabilir.

Profesyonel Web Tasarım İçin Web Tasarımcı Şart!

Siz elbette çok güzel görüme sahip bir web sitesi tasarımını hazır web sitesi olarak satın alıp, üzerindeki yazı ve resimleri değiştirerek size hoş gelen basit bir web sitesi kurabilirsiniz. Bu size ve yakınlarınıza çok profesyonel ve eğlenceli de gelebilir. Sizi başarıya götürmeyecek şey ise küçük bir tecrübe; “internetteki müşterileriniz yalnızca sizin web sitenizi ziyaret etmiyorlar.” bu yüzden rakiplerinizden de profesyonel olmalısınız.

Web tasarımcı internet sitenizi tasarlarken rakip analizi gibi web tasarıma değer katan çalışmalar yapar. Siz bir web tasarımcı değil de profesyonel web tasarım ajansı ile çalışıyorsanız da bu ajansın creative ekibindeki web tasarım uzmanı (web tasarımcı), grafiker, yazılımcı, dijital pazarlama uzmanı ve sosyal medya uzmanı gibi tecrübeli beyinler farklı bakış açılarından bakar ve müşterilerinize ( hedef kitlenize ) hitap eden profesyonel web tasarım hizmeti sunar.

İnternet kullanıcılarının, ürün veya hizmet araştırmak için interneti tercih etmelerinin en büyük sebebi bilgiye kolay ulaşım imkanıdır. Mobil uyumlu web sitesi kurma bu kitleye hitap edebilmek için önemlidir. Kullanıcılar sadece araştırma yaparak bilgi edinmek için cep telefonlarını ellerine alırlar, onlarca web sitesi dolaşırlar ve sonra bir şeyin ödemesini yaparak online satın alırlar.

Profesyoneller teknolojiyi kullanarak oluşturdukları site tasarımında akılda kalıcı bir tanıtım, ihtiyaç hissi uyandır bir pazarlama yaparlar. Hedef kitlenin ziyaretini satışa çevirecek stratejik planlamaları tasarımın mimarisinde kullanırlar.

Kullanıcılara karşı internette hazırlanan ultra kullanıcı deneyimine sahip profesyonel web tasarım altyapısına sahip ürün ve hizmet tanıtımı yapan dijital pazarlama aracı web sitesi amacına ulaşmıştır.

Web Sitesi Kurma Maliyetleri ve Profesyonel Web Tasarım Fiyatları

Genellikle zaman maliyeti gözetilerek fiyat teklifi verilen web tasarım sektöründe bir web sitesi kurma maliyeti kesinlikle projeye özeldir. Web sitesinin sayfa sayısı, kullanılacak teknoloji ve web tasarımın oluşması için gerekli materyallerin (logo tasarımı, alan adı tescili, barındırma hizmeti web alanı vb.) yeniden hazırlanacak olmasına göre de fiyatlar değişkenlik göstermektedir.


Tarih: 09-08-2022 Yazar: Kanyon Bilişim