Şirketler Neden Dijital Pazarlama Reklamlarını Tercih Etmeli?

Şirketler Neden Dijital Pazarlama Reklamlarını Tercih Etmeli?

Dijital Pazarlama

Şirketiniz için hedef kitlenizi seçerek, küçük veya büyük bir dijital pazarlama reklamı bütçesi ayırıp marka bilinirliğinize yatırım yaparak ürün veya hizmet satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Dijital pazarlama reklamlarının dönüşümlerini analiz edebileceğiniz raporları görüntülemek ve bütçe analizleri ile yatırımınızı yönetmek çok kolay.

Son 5 yılda internet kullanıcılarının ve internet kullanımlarının artması ile küçük / büyük tüm şirketler dijital reklamlara  bütçe ayırarak yeni müşteriler kazanmaya yöneldi.

Dijital pazarlama reklamları ile ürün satışı veya hizmet tanıtımlarını arttırmak için ihtiyacınız olan materyaller; profesyonel web tasarım, instagram ve facebook sosyal medya hesapları. İhtiyaca ve sektöre göre videolar paylaşabileceğimiz youtube kanalı, büyük kitle hedeflerinde hızlı haber ulaştırmak üzere Twitter sosyal medya hesabı gibi ek materyal ihtiyaçları olabilir.


En Çok Tercih Edilen Dijital Pazarlama Reklam Kanalları

  • Google Ads ile internet reklamları (Google, AdSense İş Ortakları ve Youtube)
  • Facebook Reklamları / Meta (Facebook , Instagram, Messenger veya Audience Network)

Profesyonel Web Tasarım Güven Hissi Verir!

Şirketinizin dijital pazarlama reklamlarındaki profesyonel tanıtımı için planlanmış bir profesyonel web tasarım doğru mesajı ilettiğinde sizi direk kitlenize ulaştırır. Kitleniz sizi internette aradığında internet sitenizin olması ve tanıtım reklamlarındaki bilgilere referans olan kurumsal bir şirket profili ile karşılaşmış olması kitlenize güven hissi verir ve müşteriye dönüşmesinde büyük rol oynar.

Profesyonel Web Tasarım, kurumsal şirket tanıtımları ve marka bilinirliğini arttırmayı hedefleyen şirketler için tercih edilir. Şirket profilini profesyonel bir çizgide internette sunum yapmak için etkileyici görsel ve metinlere yer verilir. Şirketin ürünlerinin veya hizmetlerinin kalitesini yansıtmak üzere destekleyici unsur olarak şirket profilinin ciddiyeti ve kurumsallığı kullanılır.

Instagram İle Potansiyel Müşterilere Ulaşın!

Instagram Sosyal Medya Hesabı, şirketin tanıtım için elinde tuttuğu ve hali hazırda büyüyen bir kitleye sahip olması için kullanılır. Instagram Sosyal Medya Hesabını takip eden kullanıcılar “takipçi” olarak adlandırılır. Şirket profilinin, ürün ve hizmet kampanyalarının takipçilere tanıtımlarını yapmak üzere sosyal medya danışmanı tarafından Instagram Sosyal Medya Hesabında post, story ve reels gibi içerikler üretir. Reklamlar için planlanan içerikler ve tanıtımlar ilgili kampanyalarla desteklenen bir reklam stratejisi ile üst düzey verim alınarak güçlü bir dijital pazarlama başarısı elde etmek için facebook meta ( + facebook pixel ) reklam yöntemi sıkça kullanılır.

Hedef Kitleyi Seçmenin Önemi

Dijital reklamlarda maliyetler gösterim ya da tıklama ile hesaplanır. Reklamınız kaç kişiye gösterildiğine göre ya da reklamınızdaki telefon, web sitesi ziyareti, profil ziyareti vb. tıklama adedine göre hesaplanarak size toplam reklam harcaması olarak yansıtılır.

Hedef kitlesi belli olmayan bir reklamın senaryosu;

Belli bir dijital reklam bütçesi ile, internet reklamlarınızı tüm internet kullanıcılarına göstermek istediğinizi varsayalım. Ülke, şehir, yaş, cinsiyet, meslek grubu ve ilgi alanları ne olursa olsun bütün kullanıcıların gördüğü bir reklam için ödeme yapmak kulağa ne kadar da kötü geliyor.

Tabletinde araba yarışı oyunu oynayan 5 yaşındaki bir erkek çocuğunun, oyun arasında şirketiniz gösterime giren reklamda sizin kozmetik şirketinizin 1 yıldır üzerinde çalıştığı ve tanıtımı için aylık 1 milyon türk lirası bütçe ayırdığınız yeni rimel ürününün reklamı gösteriliyor.

Bu örnek ile dijital reklamlarda hedef kitlesi seçmenin önemini vurgulamış olduk.

Hedef kitlesi olan bir reklamın senaryosu;

Yukarıdaki örnekteki kozmetik şirketinin yeni tanıtımını yaptığı rimel ürünü için örnek bir hedef kitlesi oluşturalım.  Türkiye sınırları içerisinde, ürünü kullanan 17 ve 52 yaşları arasındaki, cinsiyeti kadın olan ve genellikle “a,b,c,d,e” meslek gruplarına sahip ya da bu mesleklerin sektörleri ile ilgili olan kişilere ve “rimel” ürününü daha önce internette aratmış ya da bu ürüne ilgi duyan internet kullanıcılarından oluşan bir hedef kitleye yeni rimel ürününün reklamlı gösteriliyor.

Hedef kitle seçimi ile reklam bütçesini doğru yönetmek verimli sonuçlar almayı sağlar.

Bütçe Raporları İle Yatırımı Yönetmek

Dijital reklamlarda bütçe yönetimi önemli bir unsurdur. Reklam bütçesini ilk başta az tutmak sonra dönüşlere göre arttırmak doğru bir yöntem değildir. Tam tersi ilk reklamlarınızdan fazla bir bütçe ayırarak henüz optimize edilmemiş bir reklam için bütçeyi boşa harcamak da yanlış bir yöntemdir.

Dijital reklamlarda doğru bütçeyi belirlemenin en doğru 6 yolu;

  1.  Hedef Kitle Seçimi
  2. Rakiplerin Reklamlarının Analizi
  3. Verimli Reklam İçerik Üretimi
  4. Gösterim / Tıklama Ortalama Maliyetlerinin Analizi
  5. Reklam Zamanı Planlaması
  6. Dönüşümlere Göre Bütçe Yükseltme


Marka Bilinirliğini Arttırmak

Şirketler müşterilerine bir ürünü satmak için reklamlar hazırlarlar ve reklam bütçesi harcayıp o üründe belli satış adedine ulaşırlar. Bu senaryo daha sonra farklı bir ürün için tekrar uygulanır, yeniden bir bütçe harcanır. Hizmet tanıtımı ya da satışı yapan şirketlerde aynı internet tanıtımı senaryosunu yaşarlar.

İyi planlanmış dijital reklamlarda marka bilinirliği ürün ya da hizmet tanıtımının arka planında hedef kitlenin zihnine işlendiği gibi, haricen de yalnızca marka bilinirliği hedeflenen dijital reklamlar planlanabilir. Şirketler tekrar eden ürün ve hizmet tanıtımlarında kısır döngüdeki maliyetleri azaltmak için marka bilinirliği arttırma çalışmaları yapar. Sektörde bir ürün ya da hizmet anıldığında akla ilk gelen marka olmayı hedefler ki, ürün tanıtımına para harcanmadığı zamanlarda dahi hedef kitleye ürün ya da hizmet satışı yapar.

Marka bilinirliği ile bir şirket, hedef kitlesinin ve potansiyel müşterilerinin zihninde diğer rakiplerinden bir adım önde olarak otomatik olarak tercih edilmesinde büyük rol oynar.

Ürün ve Hizmet Satışını Arttırmak

Mağazanızdaki ürünlerinizi mağazanıza gelen müşterilerinizden ya da yakınlarına anlatan kişiler dışında kimlere tanıtıyorsunuz? Mağazanızdaki tüm ürünleri en ince detaylarına varana kadar internet sitenizde anlatarak sunum yapabilir ve bunu ihtiyacı olan müşterilerin karşısına anında dijital reklamlar ile çıkartarak yeni müşteriler kazanabilir ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Yurt dışına satmak üzere hedefleyerek ürettiğiniz ürünleri çalıştığınız ve aktif müşteriniz olan ülke dışında hangi ülkelere pazarlıyorsunuz? İnternetin sınırsız tanıtım ve pazarlama gücü ile yurt dışında tüm ülkelere pazarlamayı hedefleyerek dünyanın her yerindeki potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz.

Konusunda uzman olduğunuz bir hizmeti verdiğiniz müşterilerin sizi tavsiye ettiği kişiler dışında yeni müşteriler kazanmak için hizmetinizden kimlere bahsediyorsunuz? Sunduğumuz hizmete ihtiyacı olan hedef kitlenize ulaşarak bu hizmeti en iyi sizin verdiğinizi kanıtlamak ve hizmet satışlarınızı arttırmak dijital reklamlar ile çok kolay.

Dönüşümleri Analiz Etmek

İnternette reklam vermek bireysel olarak her internet kullanıcısının yapabilmesi için basit olduğu kadar iyi dönüşüm alabilmek için kullanılabilecek ince ayarlar ile bir o kadar karmaşık ve profesyonellik isteyen bir dijital pazarlama yöntemidir.

Reklam sürecinde günlük, haftalık ve aylık gibi süreçlerde periyodik olarak dönüşümleri analiz etmek gerekir. Elde edilen verilere göre dijital reklamı optimize etmek dönüşüm sayısını direk etki eder. Reklam bütçesine göre fazla dönüşümler sağlayan internet reklamlarının en büyük sırrı dönüşümleri ve reklam verilerini analiz ederek reklamı sürekli optimize etmektir.

Profesyonel Web Tasarım ve Dijital Reklam Hizmeti

Kanyon Bilişim olarak dijital reklamlarda yüksek dönüşümler elde etmeniz için web tasarım hizmeti sunuyoruz. Dijital Pazarlama Hizmeti çalışmalarına başlamadan önce internet siteniz varsa, web tasarımını kontrol ederek reklam stratejinize uygun olacak şekilde önemli güncellemeler yapıyoruz.

Web tasarım, dijital reklamlardan sonra kullanıcıların güven hissi almak için uğradığı bir mağazanızdır. Satış öncesinde müşterinizi kaçırmamak için web tasarım pazarlamada önemli bir unsurdur. Bunun önemini tecrübe ederek öğrendik ve bu tecrübemizi sizin reklam bütçenizden en yüksek reklam dönüşümlerini almanız için kullanıyoruz.

Dijital Reklamlarda ihtiyacınız olan web tasarım, sosyal medya hesapları gibi materyalleri sizin için profesyonel olarak hazırlıyoruz. Hedef kitlenizin en yoğun olduğu internet alanlarına yönelik en yeni reklam kanallarını kullanarak tanıtımlarınızı doğrudan müşterilerinize gösteriyoruz.

Uygun bütçeler ile reklam yatırımınızı en iyi şekilde optimize ederek ürün/hizmet satışınızı ve marka bilinirliğinizi arttıran reklam stratejisi ile reklamlarınızı yönetiyoruz. Haftalık raporlar ve dönüşüm analizleri üreterek reklamlarımızın verimliliğini arttırmak için reklam optimizasyonları yapıyoruz.

Optimize edilmiş dijital pazarlama reklamı standart reklamlara göre en az %70 daha verimli sonuçlar getirir. 


Tarih: 26-07-2022 Yazar: Kanyon Bilişim