Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama

Firmaların ürünlerini tanıtmak için hedef kitlelerinin en yoğun olduğu sosyal medya platformu başta olmak üzere tüm internette yaptıkları tanıtım çalışmalarına dijital pazarlama denir.

Yaşadığımız dijital dönemde her kullanıcının bir sosyal medya hesabı ve firmaların sosyal medya tanıtım hesapları var. Kullanıcıların internette bolca vakit geçirmesiyle birlikte firmaların da dijital ortamlara verdiği önem arttı.

Büyük Firmalar Dijital Pazarlamaya Yatırım Yapıyor

Firmaların ürün ve hizmet tanıtımları için dijital pazarlamayı tercih etmesinin en önemli sebebi, hedef kitlelerinin yoğun trafiğinin olduğu kitleye tanıtım yapabiliyor olması.

Müşteriler aradıkları ürünlerin detaylı bilgilerine kolay ulaştı ve aklına takılan soruları firmanın çağrı merkezini ya da satış temsilcisini aramadın firma web sitesi veya sosyal medya hesabı üzerinde paylaşılan içerikleri tüketerek ürün hakkında  detaylı bilgi sahibi oldu.

Hedef kitlenin çok fazla zaman geçirdiği sosyal medya platformlarında, firmaların oluşturdukları işletme profilleri “dijital pazarlama yatırımı” için atılan ilk adımdı. Tanıtıma en çok ilgi duyacak hedef kitleyi seçip, doğru zamanda doğru tanıtımın yapılması, yüksek dönüşüm amacına ulaştı ve online satışlarda ciddi artışlar meydana geldi.

Firmalar müşterilerde oluşan yeni kültür olan "internette ürün arayışı" davranışlarına cevap verebilmek için dijital pazarlama da kitlesini karşılayan, sorulara cevap olan etkileyici reklamlar hazırlayarak dijital pazarlama yatırımlarını arttırdı.


Tarih: 19-01-2022 Yazar: Kanyon Bilişim