Responsive Tasarım Nedir ?

Responsive Tasarım Nedir ?

Web Tasarım

Responsive tasarım web sayfanızın cep telefonu, tablet gibi mobil cihazlara duyarlı olarak optimize edilmiş halidir. Yani hem mobil hemde web uyumlu tasarımlara responsive tasarım denir.

Kanyon Bilişim olarak tasarladığımız; kurumsal web tasarım, dinamik web tasarım ve profosyonel web tasarım hizmetlerimiz tamamen resposive tasarıma sahiptir (Mobil Uyumludur).

Responsive Tasarım’ın Avantajları

Responive tasarımlar sayesinde ayrı bir sub domaine yada sanal dizinde sitenizin mobil halini yayınlamak zorunda kalmazsınız. Responsive tasarımlar arama motoru performansına büyük etki eder, çok daha iyi verim alırsınız. İnternet kullanıcılarının büyük bir bölümünün mobil cihazlar ile web sitelerine erişmesi ile birlikte responsive tasarımın önemi de arttı. Bir web tasarımınekran çözünürlüğüne göre tasarımını css kodları ile yeniden yapılandırıp ziyaretçinin mobil cihazının ekranına uyarlaması ziyaretçi ve içerik üreten web sayfa yöneticileri tarafında kolaylık sağlamıştır.

Responsive Web Tasarım Kullanım Alanları

İnternet sitelerinin web arayüz tasarımlarında ekran genişliğini ve ekran yüksekliğini dikkate alarak, tasarımı istemci ekranına uyumlu hale getiren responsive tasarımlar artık tüm internet sitelerinde kullanılmaktadır.

Firmaları tanıtmak üzere tasarlanan responsive web tasarımlarda, ürün ve hizmet satışı için hazırlanan responsive e-ticaret sitelerinin web arayüz tasarımlarında kullanılır.

Google Mobil Uyumlu Tasarımlara Önem Veriyor!

Google arama sonuçlarında yer verdiği web sitelerinin mobil uyumlu olmasına önem veriyor. Mobil uyumlu olan web sitelerinin arama sonuçlarındaki sıralamalarını yükselten google mobil uyumlu web sitelerini ödüllendiriyor.
Web'i kullanan mobil cihazların sayısı her geçen gün artıyor ve kullanıcılar mobil uyumlu web siteleri tercih ediyor. 

Siz de web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını Google Mobil Uyumluluk Testi aracını kullanarak öğrenebilirsiniz.

Responsive Tasarım Yaparken Dikkat Edilecek Diğer Konular

Web site ziyaretçilerinin işini kolaylaştıracak şekilde içerik yerleştirmeye dikkat etmek önemlidir. Web sitesinin amacına göre ziyaretçinin kullanım senaryosunu defalarca test ederek, akış prüzünü bozan tasarımlar materyaller ortadan kaldırarak mobil kullanımı iyileştirmek gerekiyor. Blog okuyan bir kullanıcının, blog başlığını ve ilgili resmi  sayfa açılışında gördükten sonra kolay scroll hareketleriyle blog içeriğine ulaşmasını ve sorunsuz okumayı tamamlamasını sağlamak responsive tasarım yaparken dikkat edilecek bir diğer unsurdur.

E-ticaret gibi ürün satış odaklı web sitelerinde satış başlangıcı ekranı olan ürün sayfasında sepete ekle ya da hemen satın al gibi butonlar ekranın uygun yerlerinde konumlandırılmış ve tıklanabilir boyutlarda olmalıdır. 

Responsive Web Tasarım Hizmeti

Mevcut web sitenizin mobil uyumluluk performansından memnun değilseniz veya mobil uyumlu olmayan eski bir web siteniz var ise %100 mobil uyumlu yeni bir responsive web tasarım hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Süper uyumlu responsive web tasarım çalışmalarımız ile web siteniz tüm ekranlarda harika bir görünüme sahip olur. Mobil cihazlar, tabletler ve laptop gibi farklı ekran çözünürlüklerinde üstün performans gösteren mobil uyumlu web siteleriniz ile ziyaretçilerinize ultra rahat bir kullanıcı deneyimi sunalım.
 


Tarih: 12-01-2022 Yazar: Kanyon Bilişim