Logo Tasarımında Renk Seçiminin Önemi

Logo Tasarımında Renk Seçiminin Önemi

Logo Tasarım

Logo tasarımı aşamasında en önemli yer olan renkler aslında hepimizin dünyasında ayrı bir yere sahip, renkler bizlere farklı duygular hissettirir bazı renkler bizlere soğuk gelirken bazı renkler ise daha sıcak gelir bazı renkler güven verir bazı renkler neşelendirir renklerin enerjisi vardır ve bize hissettirdikleri hisler bu yüzden farklılık gösterir.


Renklerin duygulara yansıttığı duygulardan bahsedelim; 


Her bir renk insana farklı duyguları hissettirir. Logo tasarımında renk seçiminin bu kadar önemli olmasının nedeni budur. Markanıza logo tasarımı yapılırken sizlerde sektörünüze uygun olarak ve sizin vermek istediğiniz duyguyu en iyi şekilde yansıtacak bir renk veya renkler seçmelisiniz. 

Logonun Rengi Duygu Aktarır 


Logo tasarımınızdaki renk bütün markanızın rengi olacaktır sektörünüz ne olursa olsun karşı tarafa vereceğiniz enerji bu renk sayesinde oluşacaktır. Örneğin; güven duygusunu hissettirmek için müşterinize mavi renk doğru bir seçenektir, mavi renk çoğu zaman çoğu zaman güven ve gücü temsil eder bu doğrultudaki logo tasarımınız ilk izlenimde vermek istediğiniz duyguyu karşı tarafa geçirecektir. 

Başlıca renkleri incelemek gerekirse; 

SARI 
Dikkat, Bolluk, Teşvik, Açıklık, Samimiyet, İyimserlik, Arkadaşça, Neşeli, Sıcaklık gibi duyguları uyandırarak markanız samimi bir etki bırakmasını sağlar. 

TURUNCU 
Sevimli, Güven, Sıcak, Şevk,Mutluluk,Yaratıcılık, Çaba, Çekicilik gibi hisseleri uyandırarak markanız insanların yüzünde gülümsemeye sebep olabilir. 
KIRMIZI 
Hareketli, Canlı, Hırs, Sevgi, Aşk, Kararlı, Cesur, Heyecan, Güven, Sağlamlık, Enerji, Güç, İhtiras gibi duyguları canlandırarak markanız hakkında heyecan uyandırır. 

MOR 
Farklı, Saygınlık, İtibar, Yaratıcı, Bilgelik, İtibar, Olumlama, Güvenirlik, Özen, Duyarlılık gibi hisleri uyandıran mor renk ile akıllarda her zaman olumlu yönde etki bırakırsınız. 

MAVİ 
Güç, Güven, Huzur, Kurtarıcı, Sakinleştiri, Modern, Sadakat, Profesyonellik, Hijyen, İletişim, Verimlik, Dürüstlük gibi duyguları uyandırarak sizlere güven duymaları sağlar. 

YEŞİL 
Sakinlik, Huzur, Mutluluk, Dinginlik, Doğa, Ferah, Nefes Almak, Güvence, İyileşme, Hayat, Eşitlik, İnanç, Sağlık, Büyüme, Refah gibi hisseleri uyandıran yeşil renk insanların içini huzur ile doldurarak markanızın akıllarda hep huzuru çağrıştırarak güven verir. 

SİYAH 
Güç, Tutku, Denge, Ağırlık, Hırs, Karakter, Otorite, Olgunluk, Ciddiyet, Güvenlik, Tarafsız bir yanı olan siyah renk her daim ciddiyeti temsil eder. 

BEYAZ 
Masumiyet, Saflık, Asalet, Yalınlık, Temiz, Umut, Yenilik, Güven, Denge, Eşitlik, Bağımsızlık, Adalet, Tarafsızlık gibi duyguları uyandıran beyaz renk her daim denge sağlamayı başararak markanızın rengine güzel duyguların hissedilmesini besler.

Logonun rengi bir marka hakkında çok şey belirler. Logonuzun rengi sizin hakkınızda sizin söylemek istediklerinizi söyleyebilir. Büyük markalar için rengin, marka kimlikleriyle bağlantılı olduğunu görürüz. Nike, Apple, Adidas gibi dünyaca ünlü markaları düşünün bu markalar için logo renkleri, işlerinde istediklerini müşteriye direk yansıtırlar.

Dünyaca ünlü markaların hangi renkleri kullandıklarını incelemek gerekirse her daim ana renkler üzerinden kendi sektörlerinde vermek istedikleri mesaj ve duyguyu hedeflemişlerdir.

Logo Rengi ve Marka Kimliği


Logonuzun rengi ile marka kimliğiniz arasında güçlü bir bağ vardır. Markanızı oluştururken hayal ettiğiniz ve kurguladığınız düşüncelerinizi doğru renk seçimi ile ancak karşı tarafa iletebilirsiniz. Üzerine düşünülerek seçilmiş bir marka ismi gibi kadar, rengininde marka kimliğinde merkezinde yer alarak, markanın tanıtımına katkıda bulunur ve istenen imajın çizilmesinde önemli rol oynar. 

Logo Tasarımınız İçin Doğru Rengi Seçin


Markanızın insanlara hangi duyguyu hissettirmesini istiyorsunuz düşünün ve bu duyguyu hangi renk ile hissettirebileceğinize karar verin. Renklerin psikoloji üzerindeki etkisine inanarak en doğru kararı vermeniz markanızı en yukarı çıkarmanın bir adımıdır.








Tarih: 27-12-2021 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar