E-mail Marketing (E-posta Pazarlama) Nedir?

E-mail Marketing (E-posta Pazarlama) Nedir?

Dijital Pazarlama

E- mail marketing (e-posta pazarlama) nedir sorusu, gelişen teknoloji ve satış dünyasının internet ortamına taşınmasıyla popülerleşen bir soru çeşididir.

E-mail Marketing (E-posta Pazarlama) Nedir?

Bilindiği gibi e-mail marketing; yapılan satışları ve müşteri sadakatini artırma, marka sadakati oluşturma, yeni müşteriler edinme, ürün ya da hizmetleri tanıtma amacıyla tüketicileri mail yoluyla hedeflemek anlamı taşır. 

E-posta pazarlamasının oldukça fazla avantajı bulunur. Ancak en büyük iki avantajının fiyat ve kolaylık olduğunu söylemek yanlış olmaz. Diğer pazarlama seçenekleriyle karşılaştırıldığı zaman, e-mail marketing reklam yapmanın ve satış oranını arttırmanın en ucuz, basit yoludur.

Bu yöntemde işletmelerin gönderi listesinde hangi müşterinin maili açtığını ve hangi mailin satış sağladığı görülür. Bunun yanında, e-mail ile pazarlama, müşterilerle ve potansiyel müşterilerle uzun süreli ilişkiler kurma fırsatı yaratan bir uygulamadır. 

Potansiyel müşteriyi alıcıya dönüştürmek için önceden tanımlanmış bir sırayla gönderimi gerçekleşir. Yollanan mailde alıcıların bir bağlantıya tıklamasını amaçlanır. Ürünleri alışveriş sepetinde bırakmak gibi işlemlerden sonra da otomatik olarak mail gönderilebilir.

E-Mail Marketing İşleminin Önemi

Akıllarda yer alan e- mail marketing (e-posta pazarlama) nedir sorusunu yanıtladıktan sonra öneminden de söz etmemiz önemli. Çoğu pazarlamacı tarafından en iyi pazarlama kanalı olarak bu yöntem görülür. Ayrıca e-mail marketing yöntemi, her ölçekteki işletmenin pazarlama stratejilerinde kolaylıkla uygulayabileceği bir sistemdir.

Potansiyel müşterileri dönüştürmek için sosyal medyadan daha etkili bir yoldur ve sosyal medya gönderilerine göre maillerin müşteriye ulaşma ihtimali daha fazladır. Ayrıca sosyal medyanın aksine, e-mail pazarlamasının algoritma değişikliklerinden etkilenmek gibi dezavantajları bulunmaz.

Bu yöntem, çok sayıda alıcıya büyük ölçekte dağıtma imkanı sağlar. Pazar taleplerine ya da tüketici duyarlılığına yanıt vermek için yeterince hızlı ve kolay uygulanabilen bir sistemdir. Yanı sıra yüksek oranda hedeflenmiş içerik sunmak için kişiselleştirme teknolojilerinden yararlanılmasına da olanak sağlayan bir sistemdir.

E-mail marketing uygulaması, misafir trafiğini web sitelerine yönlendirme ve markaların satışlarını artırma gibi potansiyellere sahiptir. Aynı zamanda son derece ölçülebilir bir sistemdir. Açıklamak gerekirse; bu sistemin getirileri ayrıntılı olarak izlenebilir ve e-posta stratejisi düzenlenebilir.

Bu sistemin sağladığı bir diğer önemli noktaysa; işletme sahiplerinin, hangi e-postaların teslim edildiğini, hangilerinin devre dışı bırakıldığını hangilerinin okunduğunu, hangilerinin okunmadan silindiğini göstermesidir.


Tarih: 29-12-2022 Yazar: Kanyon Bilişim