CRM ve ERP Nedir?

CRM ve ERP Nedir?

Web Yazılım

CRM ve ERP pek çok web site tarafından kullanılması gereken, oldukça fazla faydası bulunan ve ne olduğunun bilinmesi gereken iki sistemdir. Bu yazıda CRM ve ERP sistemlerinin ne olduğundan bahsedeceğiz.

CRM ve ERP Nedir?

CRM ve ERP pek çok web site tarafından kullanılması gereken, oldukça fazla faydası bulunan ve ne olduğunun bilinmesi gereken iki sistemdir. Bu yazıda CRM ve ERP sistemlerinin ne olduğundan bahsedeceğiz.

CRM Yazılımı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sıradan bir CRM çözümü, müşteri adayları ile kurulan ilk temastan, satış sonrası hizmetlere kadar tüm satış aşamalarının kolay biçimde takip edilebilmesi için özellikler barındırmaktadır.

Şirket yöneticileri, CRM çözümlerini satış organizasyonunu yönetmek, satış performanslarını ölçümlemek ve süreçleri geliştirmek için kullanmaktadır. Satış ekipleri CRM’i teklif hazırlamak, sipariş takip etmek, geçmiş satışlara erişmek ve tüm bilgileri kayıt altına almak ve istenilen zaman bu bilgilere kısa sürede erişebilmek için kullanmaktadır.

CRM kullanan bir şirketin müşterileri ofisi aradığı zaman, telefonu açan kişi müşteriyi tanımıyor olsa dahi, hızlıca tüm kayıtlara ulaşarak hizmet vermeye devam edebilmektedir. Müşterinin yeni taleplerini de ekip arkadaşlarının görebileceği biçimde CRM sistemine kaydetmektedir.

Tüm ekibin müşterilerle nasıl iletişim kurduğunu, hangi ürünleri satın aldıklarını, ne zaman satın aldıklarını ve daha fazlasını görebilmesi, şirketlerde iş birliğinin ve verimliliğin artması anlamı taşımaktadır.

CRM Nedir?

CRM sistemi, müşteri bilgileri, şirket temsilcileriyle etkileşimler, satın almalar, hizmet talepleri, varlıklar ve teklifler içerisinde olmak üzere, müşteriyle ilgili tüm verilerin toplandığı sistemdir. Ardından sistem, kullanıcıların bu verilere erişmesine olanak tanımaktadır. Bu anlayış sayesinde, eksiksiz bir müşteri profili geliştirilmektedir ve müşteriyle güçlü bir ilişki kurulmaktadır.
Müşteri verileri; satış teşvik modellemesi, satış tahmini, kampanya tasarımı, diğer satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri etkinliklerinde kullanılmak üzere de toplanması mümkündür. CRM yazılımları; müşteri etkileşim sürecini hızlandırmaya, daha fazla satış anlaşmasının sonlandırılmasına, müşterilerle güçlü ilişkiler kurulmasına, müşteri sadakati oluşturulmasına, en nihayetinde satışların artırmasına yardımcı olmaktadır.

ERP Nedir?

Kurumsal kaynak planlama sistemleri, üretim tabanlı veyahut dağıtım işlerinin tüm yönlerini yöneten, şirket içinde çalışan, eksiksiz ve entegre platformlardır. Dahası, ERP sistemleri finansal yönetimin, insan kaynaklarının, tedarik zinciri yönetiminin ve üretimin tüm yönlerini temel muhasebe işleviyle birlikte desteklemektedir.
ERP sistemleri üretim, lojistik ve finansal yönetimin bütün yönlerini izleyerek iş sürecini tamamına yönelik şeffaflık da sağlamaktadır. Bu entegre sistemler uçtan uca iş akışı ve veri için bir işletmede merkez görev görmektedir ve çeşitli departmanlara erişim sağlamaktadır.

ERP yazılımı, kurumsal, orta ölçekli ya da küçük işletmeler genelinde birden çok işlevi işletmek için özelleştirmeler dahil olmak üzere desteklemektedir.

ERP Kullanım Alanları

ERP sistemleri tamamen kurumsal ihtiyaçlara göre planlanan sistemlerdir. Bir sistem üzerinden iki ya da daha çok yazılımı da bir araya getirerek yazılım paketi olarak da satın alınması mümkündür. 

ERP yazılımının sağlayacağı avantajlar;

Bir ERP sistemi ile işletmeye ait hizmetler, yüksek kalite ile kayıt altına alınabilmektedir.
Kurumsal planlamalarda hatalı giriş olması, veri kaybı yaşanması gibi işletme için sorun olan durumların önüne geçilmektedir.
ERP sistemi üzerinde veriler tek bir yerde toplanmaktadır. Böylelikle finansal durumunun risk altına girebilme olasılığı oldukça azalmaktadır.,
biçiminde sıralanmaktadır.


Tarih: 23-12-2022 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar

Önceki Yazı

IMAP ve POP3 Nedir?