Cloudflare Nedir? Ne İşe Yarar?

Cloudflare Nedir? Ne İşe Yarar?

Web Yazılım

Cloudflare nedir, ne işe yarar soruları, internet ortamında herhangi bir siteye sahip olan ya da internette sık vakit geçiren kişilerin aklında yer alan sorulardır.

Cloudflare Nedir? Ne İşe Yarar?

Bahsettiğimiz Clouflare, ABD merkezli bir şirkettir. Bu şirket internet güvenliği, DDoS, içerik dağıtımı, alan adı ve sunucu konularında hizmet verir. İnternet sitelerini güvenli ve hızlı bir biçimde yayımlanabilmesine imkân tanıyan bu sistem, cache özelliği ile de siteleri %30 oranında hızlandırır. Siber saldırılara karşı da ciddi anlamda etkisi bulunan servis, bu sayede ticari sitelerde de çok sık tercih ediliyor.

Bunun yanı sıra Cloudflare, aynı zamanda ücretli paketlerde sunar. Her gün ddos, sql, spam gibi saldırılara maruz kalınmayan siteler için ücretsiz hizmeti yeter hatta fazladır bile. Zaten bu tarz saldırılara maruz kalınması durumunda farklı güvenlik firmaları kişilere daha makul çözümler sunar. Aynı zamanda yine cache özelliğinden ötürü sayfa hızınızı %30 civarında arttıran Cloudflare bu sayede sizlere arama motoru açısından da ciddi avantajlar sağlar.

Kullanıcılar, sitelerini güvenlik, hız, seo neredeyse tüm önemli konularda koruyan ve güçlendiren bir sistem olan Cloudflare ücretsiz olmasından dolayı sık tercih eder. Aynı zamanda gelen ziyaretçilerin kaç tanesinin sahte, kaç tanesinin zararlı olduğunu görebilecek ve buna göre raporlar üzerinden değerlendirme yaparak engellemeler sağlayabilecek geniş ve detaylı bir yönetim paneli söz konusudur.

Cloudflare’in Özellikleri 

Cloudflare; internet ticareti, haber, medya, kurumsal tanıtım gibi amaçlar güderek hazırlanan internet sitelerinde rahatlıkla tercih ediliyor. Bu sistem, sitelerin yoğun trafik dolayısıyla çökmesini engellerken aynı zamanda arama motoru üzerinden yapılan SEO çalışmalarını da kolaylaştırıyor. Farklı yöntemler kullanarak uygulanan siber saldırıları engelleyen sistem, hem site verilerinin hem de siteyi tercih eden kullanıcı bilgilerinin güvenliğini de sağlar.

Cloudflare tarafından bireylere sunulan hizmetlerden yararlanarak internet sitelerine bypass işlemleri de uygulanıyor. Site kullanımıyla yani Cloudflare bypass kolaylığı sayesinde sitelere ulaşan kişilerin gerçek IP adreslerine ulaşım mümkün oluyor. Yine uygulamanın resolver özelliği sayesinde kişiler, DNS ayarlarını IP’ye dönüştürebilir ve sitelerinin alan etkinliğini en yüksek seviyelere kadar çıkartılabiliyor. İşte Cloudflare nedir, ne işe yarar soruları kısaca bu açıklamalarla cevaplanır.


Tarih: 03-01-2023 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar

Sonraki Yazı

DDoS Nedir?