Alan Adı Ve Hosting Nedir? Ne Zaman Yenilenir?

Alan Adı Ve Hosting Nedir? Ne Zaman Yenilenir?

Web Tasarım

Alan adı (domain) ve hosting (server web alanı) web sitesinin oluşumunda yer alan temel bileşenlerdir. Alan adı 1 yıllık periyotta yenilenir. Hosting ise aylık veya yıllık periyotta yenilenebilir.

Sunucu (server) internet üzerinden gelen isteklere cevap veren bir tür özelleşmiş bilgisayarlardır.Şirketler bu bilgisayarın hafızasını parçalara bölerek kullanıcılarının internet sitelerini barındırması için yer sağlar. Sağlanan bu yerlere hosting (veri barındıram hizmeti) denir.


Domainler yani alan adları, tarayıcımızda bir alan adını yazıp girdiğimizde sunucuların IP adreslerine bizi yönlendiren bir tür işaretçidir.

Alan adı ve hosting ne zaman yenilenir?


Her yıl zaruri olarak Domain ve hosting yenilemesi yapılmaktadır. Her yıl ödenen bu yenileme bedellerinin alınan web tasarım hizmet bedeliyle ilgisi yoktur.
Tasarım bedelini bir kereye mahsus verirsiniz ancak sahip olduğunuz alan adı ve hosting hizmetinin yenilemesi her yıl mecburi yapılmaktadır. Domain ve hosting hizmetini nereden alırsanız alın bu durum böyle olacaktır.

Örneğin; kiralık bir ofisiniz var ve siz oraya her ay kira bedeli ödüyorsunuz, ofisinizin varlığını devam ettirmek için her ay kirasını ödemek zorundasınız bu sebeple bir web sitesinin de internet üzerinde varlığını devam ettirebilmesi için her yıl yenilemelerini yapmalıdır.


Tarih: 05-01-2022 Yazar: Kanyon Bilişim