2021 Yılında En Yüksek Yatırım Alan 10 Yerli Start-Up

2021 Yılında En Yüksek Yatırım Alan 10 Yerli Start-Up

Startup Haberleri

Günümüz dünyasında birçok girişimci yapmış olduğu farklı çalışmalarla adını duyurmayı başarıyor.

2021 Yılında En Yüksek Yatırım Alan 10 Yerli Start-Up

Bunlardan en önemlileri yıllar içerisinde ivme kazanan Trendyol oldu. Aynı zamanda Getir de hem Türkiye’de hem de uluslaarası sahada başarılı bir yükseliş yakalamayı başardı. İşte 2021 yılında en yüksek yatırım alan 10 yerli start-up!

Trendyol

2021’de Trendyol en çok yatırım alan şirket oldu. Nisan ayında Alibaba'dan 350 milyon dolarlık yatırım aldılar. Bu, şirketin değerlemesinin 9,35 milyar dolara ulaşmasına neden oldu. Ağustos ayında çeşitli kaynaklardan 1,5 milyar dolarlık bir yatırım daha aldılar. Bu da onların değerini 16,5 milyar dolara çıkardı. Trendyol bu yatırımlarla ülkenin en değerli şirketi haline geldi.

Getir

Bir Türk on-demand teslimat girişimi olan Getir, bugüne kadar toplam 933 milyon dolarlık fon aldı ve en son Haziran'da 555 milyon dolarlık yatırımla şirketin değeri 7,5 milyar dolara ulaştı.

Bu son tur, Sequoia Capital ve Tiger Global tarafından yönetildi ve yeni yatırımcılar Silver Lake, DisruptAD ve Mubadala Investment Company tura katıldı. Önceki yatırımcılar arasında Michael Moritz'in Crankstart, Revo, Base Partners ve Goodwater Capital yer alıyor.

Dream Games

Eski Peak Games çalışanları tarafından kurulan bir şirket olan Dream Games, bu yıl iki tur yatırım aldı. Şubat ayında şirket, Index Ventures'tan 50 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket, haziran ayında 155 milyon dolarlık ek yatırım daha aldı.

Tiko

Sina Afra'nın girişimi olan Tiko, Temmuz ayında Seri A yatırım turunda 65 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirketin A Serisi yatırım turu, Class 5 Ventures'tan Joel Ayala ve Voi and Lime'de eski bir yönetici olan Noa Khamallah'ın katılımıyla Btov ve Rocket Internet tarafından yönetildi.

Hatırlarsanız Sina Afra'nın gayrimenkul ticareti girişimi Evtiko, 2019 yılında Türkiye operasyonunu durdurmuştu. Şirket o dönemde İspanya'daki faaliyetlerine Tiko markasıyla devam edeceğini açıklamıştı.

Colendi

Colendi, 2017 yılında dijital kimlik, kredi puanlama ve bunların entegre çalışacağı bir dijital platform oluşturmak için yola çıktı. Seri A yatırım turunda 38 milyon dolarlık yatırım aldılar. Bu yatırım Re Pie ve çeşitli yabancı yatırımcılar tarafından yönetildi. Re Pie, "Colendi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" aracılığıyla yatırım yaptı. Colendi'nin ilk açıklanan yatırım tutarı 30 milyon dolar iken daha sonra 38 milyon dolar olarak güncellendi.

Libra Softworks

2017 yılında kurulan mobil oyun şirketi Libra Softworks, geçtiğimiz günlerde Actera ve Esas Holding'ten 30 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu stratejik yatırım Core Finance tarafından tavsiye edildi.

Picus Security

2013 yılında Ankara'da kurulan Picus Security, Series B yatırım turunda 24 milyon dolarlık yatırım aldı. Turkven liderliğindeki tura mevcut yatırımcı Earlybird Venture Capital ve siber güvenlik uzmanı Nathan Dornbrook da katıldı. Bu yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı yatırım tutarı 33 milyon dolara ulaştı.

BluTV

Discovery, bu yıl Türkiye'nin lider online video izleme platformu BluTV'ye yatırım yaptı ve bu yatırımla BluTV'nin yüzde 35'ine ortak oldu. Yatırıma Twozero Ventures da katıldı. Discovery, BluTV'nin yüzde 35 hissesi için 20 milyon dolar ödedi.

Akinon

E-ticaret ve dijital dönüşüm konularında çözüm arayan markalara hizmet veren Akinon, Actera Group ve Revo Capital'den 20 milyon dolarlık yatırım aldı. Tolga Tatari, Ahmet Emre Sarı ve Çağrı Orçan tarafından kurulan Akinon, "dijital satış kanalları", "katalog ve sipariş yönetim sistemi", "mağaza içi uygulama" gibi ürünlerle perakende işletmelerine omnichannel çözümler sunuyor.

Servislet

Servislet, A Serisi yatırım turunda 12 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Tur, San Diego merkezli Ethos ve Attributed Holdings Turkey tarafından yönetildi. Servislet'in verdiği verilere göre şirketin değerlemesi son 1 yılda 130 kat arttı.


Tarih: 23-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim