Veritabanı (Database) Nedir?

Veritabanı (Database) Nedir?

Web Yazılım

Bazı bilgileri tablolarda depolayan yazılım sistemine veritabanı (database) denir. Oldukça Verimli olmasını sağlayan hızlı veri alış,veriş ve değişim yapabilmesi onu yazılım dünyasında vazgeçilmez bir sistem kılmaktadır. MySQL Veritabanı , altı milyondan fazla sistemde yüklü bulunan çoklu iş parçacıklı, çok kullanıcılı, hızlı ve sağlam bir veri tabanı yönetim sistemidir.

Linux altında daha hızlı bir performans sergilemektedir. Veritabanı Web ortamıdaki bilgilerin toplandığı alandır. Web sitesindeki tüm veriler veritabanına kayıt edilmektedir.

Veritabanı nerelerde kullanılır?

Veritabanı her alanda kullanılmaktadır. İnsanlar genel olarak veritabanını bilgisayar olarak bilmektedir. Bilgisayarlar veritabanının sıklıkla kullanıldığı yerlerdir ancak veritabanı sadece bilgisayarlarda kullanılmamaktadır. İnternet ortamındaki sözlüklerde, hastanelerde, cep telefonlarında, otomasyon hizmetlerinde veritabanı kullanılmaktadır. İnternet üzerinde yer alan tüm bilgiler de veritabanına kayıt edilmektedir. 

Şu anda okumakta olduğunuz makalede veritabanına kayıt edilmiştir. Veritabanları insanların bilgiye kolaylıkla erişmelerini sağlar. 

 En yayın kullanılan veritabanları MS Sql Server, Access, Oracle ve Mysql dir.

En Yaygın Kullanılan Veri Tabanı Türleri;

Günümüzde farklı sistemler için geliştirilmiş birden fazla Veritabanı(Database) sistemi vardır. Kısaca belirtmek gerekirse;

  • MySQL
  • Ms SQL Server
  • PostgreSQL
  • SQLite
  • Oracle

Bunların haricinde de çeşitli veritabanı sistemleri olsa dahi en yaygınlarından bazıları bunlardır.

Veritabanı ve Web Site Tasarımının İlişkisi ?

Kanyon Bilişim Teknolojileri olarak oluşturduğumuz Web Tasarım projelerinde Veritabanı Sistemlerini çok sık kullanıyoruz.

Oluşturduğumuz Web Sitelerinde; Yönetimi konusunda uzman ekibimiz ile en iyi veri optimizesi sayesinde maksimum verim alıyoruz.

Web Tasarım’da Veritabanı önemlidir. Özellikle Dinamik Web Tasarım projeleri için sürekli değişken verilere ihtiyaç duyulmaktadır, bu verileri içinde barındıracak ve onlara değişkenlik özelliği verecek tek sistem Veritabanıdır.

Web Siteleri için kullanım bakımından en uygun ve hızlı olan Veritabanı MySQL Veritabanı’dır. Dinamik Web sitesi projelerinde oldukça sık kullandığımız MySQL sayesinde kullanıcılara hızlı ve stabil Dinamik yönetim panellerine sahip Web Siteler oluşturmaktayız.


Tarih: 05-01-2022 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar

Sonraki Yazı

Yönetim Paneli Nedir?