Özgün Makale Nedir? Seo İçin Özgün Makalenin Önemi

Özgün Makale Nedir? Seo İçin Özgün Makalenin Önemi

SEO & Sosyal Medya

Özgün makale nedir sorusu, makale yazmakla ilgilenen kişilerin ve makale inceleyen kişilerin oldukça sık aklına gelen bir soru çeşididir.

Özgün Makale Nedir? Seo İçin Özgün Makalenin Önemi

Bilindiği üzere özgün makale; herhangi birr benzeri olmayan, yazarın tamamen kendi görüş ve düşüncelerini aktardığı makaleler biçiminde açıklanmaktadır. İnternet üzerinden aratılan makale, birkaç adet sitede gözüküyorsa o makale özgün olmamaktadır. Bu nedenle kopyalanmış olduğunu söylemek yanlı değildir. Böyle durumlarda makaleyi ilk sitesine ekleyen avantajlı konumdadır. 

Özgün Makale Nedir?

Daha önce de söz ettiğimiz gibi özgün makale, bir konu hakkında toplanan bilgileri, yazarın kendi düşüncelerini katarak fakat konunun orijinalliğini bozmadan yazması durumudur. Cümlelerin yerini değiştirme ya da kelimeleri eş anlamlılarını kullanma biçiminde yazılan makaleler özgün makale değildir.

İnternet dünyasının akıl almaz biçimde ilerleme kaydetmesi ve sosyal medya sitelerinin yaygın şekilde kullanılması, site sahiplerinin özgün makale yazma ya da yazdırma zorunluluğunu beraberinde getirmiştir. Bir web sitesinin kurumsal kimliği, firmanın ürünlerinin tanıtımı, marka tanıtımı gibi yazılar siteler için olmazsa olmaz konumda yer almaktadır. 

Özgün Makale Nasıl Yazılır?

Özgün makale hazırlamak için öncelikle yazılacak konu ve başlığın net bir biçimde belirlenmesi gerekmektedir. İnternet üzerinde yer alan sitelerle aynı başlıkta makale üretmen mümkündür. Bu durum kesin olarak özgünlüğü etkilememektedir. Ancak benzersiz bir başlık bulunduğunda arama motorlarında üst sıralara daha kolay bir şekilde çıkmak mümkündür. Özgün makale yazarken cümlelerin kullanımı ve içeriğin yanı sıra konunun anlatış biçimi de önemlidir. Akıcı olan özgün makaleler çok daha hızlı biçimde okunmaktadır.

Özgün Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özgün makale yazarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar;
Anahtar kelimenin ilk elli kelimede, son elli kelimede, görsellerde ve alt başlıkta geçmesi,
Makale de bir alıntı yer edinmişse bunu kaynak olarak site sonuna eklemek,
Cümleler sade ve anlaşılır olması,
Makale içerisinde devrik cümleleri kullanmamaya özen göstermek,
Görsellere dikkat etmek,
Makalenin giriş, gelişme ve sonuç kısımlarını net bir şekilde belirlemek,
İmla kurallarına ve anlatım bozukluğuna dikkat etmek,
İç ve dış linkleri doğru ve abartmadan kullanmak
biçiminde sıralanmaktadır.

Özgün Makalenin Avantajları Nelerdir?

Özgün makalelerin oldukça fazla avantajı vardır. Bunlar; 
Özgün makalede arama motorları konu ile alakalı yeni bilgiler olduğunu zannederek, daha üst sıralarda yer vermektedir.
Kullanıcı defalarca okumuş olduğu bilgileri daha farklı anlatımlar ile okuma fırsatı bulmaktadır.
Ziyaretçiler, sitede daha uzun süre kalmaktadır.
Anlatım tarzınızı seven ve yeni bilgiler yakaladığına inanan ziyaretçiler, içeriklerini başka kişilerle paylaşacaktır.
biçiminde sıralanmaktadır.

SEO için Özgün Makalenin Önemi Nedir?

Seo için özgün makale incelendiğinde arama motorlarına hitap etmediği görülmektedir.  Özgün makale, tamamen kullanıcı odaklı yazıldığında etkili olmaktadır. Herhangi bir seo kaygısı taşımayan kaliteli özgün içerikler arama motorları tarafından daha başarılı bulunarak diğer içeriklere oranla daha üst sıralarda yer almaktadır. 
Özgün makaleler, başarılı bir web tasarım projesinin de çok önemli bir bölümüdür. Markaların ve şirketlerin sitesine göz attığınızda içeriğin kalitesi, başlıkların ve alt içeriklerin doğallığı ve benzersiz oluşu yapılan slogan çalışmaları göz önünde olacaktır.


Tarih: 05-01-2023 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar