Logo Tasarımının Püf Noktaları

Logo Tasarımının Püf Noktaları

Logo Tasarım

Her E-ticaret sitesinin, markalarının yanı sıra şirketlerinin genel kişiliğini ve tonunu doğru bir şekilde yansıtan harika bir logoya ihtiyacı vardır. Profesyonel görünümlü bir logo sergilemek, güvenilirlik oluşturmanıza ve sanal dünyadaki işinizde rakiplerinizden öne çıkarmanıza yardımcı olmanın kolay bir yoludur.

Logo Tasarımının Püf Noktaları

Mevcut bir logoyu daha modern bir görünümle güncellemek veya işletmenizin tamamen yeni bir temsilini şekillendirmek istiyorsanız, yeni bir logo oluşturmak heyecan verici ve son derece önemli bir girişim olacaktır. Tatmin edici bir sonuç elde etmek için, işletmeniz için harika bir logo tasarlamaya karar verdiğinizde yazımızda sayacağımız özellikleri iyi birer tavsiye olarak aklınızda tutun.

Logo Tasarımında Basitlik

Bir logo oluştururken basitlik her zaman en dikkat edilmesi gereken konudur. Logonuz, markanızı, niyetinizi veya işletmenizin genel tonunu gerçekten iletmeyebilecek grafik öğelerle dolu olmaktan ziyade az ama öz olmalıdır. Birçok şirket, markalarını temsil etmek için yalnızca işletme adlarını, işletme baş harflerini veya tek bir karmaşık olmayan grafiği kullanarak basit logolar oluşturur. 

Olimpiyat meşalesi logosuna bakarsak, basit kavramının ne kadar etkili olduğunu görebiliriz. Yüzeyde, logo farklı renklerde sadece beş dairedir. Bununla birlikte, daireler alışılmadık bir düzende düzenlenmiştir ve hepsi birbirleriyle iç içe geçer. Daireler tipik olarak birliği temsil ettiğinden, bu logo basit ve özlü bir şekilde sporu ve sporcuları bize anımsatır.

Logo Tasarımında Çekicilik ve Profesyonellik

İşletmenizin potansiyel müşterilere güven duygusuna ilham vermesini istiyorsanız, logonuzun nihai ürününün hem çekici hem de profesyonel göründüğünden emin olun. Yeğeniniz harika bir sanatçı olabilir, ancak sanat eserini taramak, bilgisayarınıza yüklemek ve bir logo olarak biçimlendirmek için bugünün görsel sanatları hakkında bilgi gerekir. Logonuzun mevcut tasarım uygulamaları kullanılarak temiz bir şekilde tasarlandığından ve en önemlisi, görüntüleyenlerin hoşuna gideceğinden emin olmaya çalışın.

Shell’in 1900 yılında oluşturulan ilk logosu ile mevcut logosu arasındaki farkı düşünün. İlk logo o zamanlar kabul edilebilir ve hatta dönemine göre çok iyiydi, ancak bugünün standartlarına göre, profesyonel olmayan bir his uyandıran elle çizilmiş ve biraz dalgalı bir yapısı vardır. Alternatif olarak, en son güncellemesiyle günümüzün ayrıntı büyüten dijital ekranları için net, temiz ve çekici görünüyor.

Logo Tasarımında Anlamlılık

İşletmeniz için oluşturduğunuz logo, markanıza anlamlı bir şekilde uymalıdır. Örneğin, eğlenceli bir yazı tipi kullanan bir logo, bir çocuk giyim mağazası için mükemmel olurdu, ancak tıbbi malzeme satan bir mağaza için o kadar mükemmel değildir. Logonuz, şirketinizin tonunu ve kişiliğini hem renkli hem de güzel grafiksel görüntülerde aktarmalıdır. Bir logo, tam bir açıklamadan ziyade şirketinizin genel bir izlenimidir.

Amazon’un logosuna bakalım. İlk başta basit görünse de ürünlerinin bir yerden ( depolarından ) başka bir yere ( evinize ) taşındığını gösteren bir okla gülümseme işareti oluşuyor ve arkada şirketin adı yazıyor.  Oklar a ve z harfinde duruyor. Çünkü, a’dan z’ye tüm ürünleri satıyorlar.


Tarih: 15-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim