Dropshipping Yapmaya Nasıl Başlanır?

Dropshipping Yapmaya Nasıl Başlanır?

E-Ticaret

Çevrimiçi bir mağaza açmak istiyorsanız ve envanter, ürün geliştirme, üretim veya nakliye yönetimi ile uğraşmak istemiyorsanız, bir dropshipping iş modeli mükemmel bir seçim olabilir.

Dropshipping Yapmaya Nasıl Başlanır?

Bir dropshipping işine başlamak kolay görünebilir çünkü diğer insanların oluşturduğu ve gönderdiği ürünleri satıyorsunuz, ancak hala çok fazla planlama, kurulum ve yönetim gerektiren bir iştir. Bir dropshipping işine başlamanın sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için yazımıza göz gezdirin.

Dropshipping Nedir

Dropshipping, bir çevrimiçi mağazanın herhangi bir ürün tasarlamadan veya üretmeden, gerçek envanteri depolamadan veya kargo siparişleri vermeden doğrudan tüketiciye sattığı bir iş modelidir. Dropshipping iş modelinde işlerim herhangi bir ürün üretmez, depolamaz veya göndermezse tam olarak ne yapmalıyım diye düşünüyor olabilirsiniz.

Bir dropshipping işi yapan birey olarak, satmak istediğiniz ürünleri bulmak ve bunları doğrudan müşterilerinize göndermek isteyen şirketlerden tedarik etmek sizin işinizdir. Daha sonra bu ürünleri web sitenizde veya e-Ticaret platformunuzda satın alınabilir hale getirirsiniz. Genel giderinizi karşılamak ve kar elde etmek için fiyatı işaretlersiniz, ardından yerine getirmek için siparişleri doğrudan üreticilere gönderirsiniz. Ayrıca, müşterileri web sitenize çekmek, üreticilerinize sattığınız ürünler için toptan satış fiyatı ödemek ve müşteri hizmetlerinin çoğunu işlemekten de sorumlusunuz.

Peki ya içinizden “ neden kendi ürünlerini kendileri satmıyor?” sorusu geçmiş olabilir. Bunun cevabı aslında çok basittir. Dropshipping yapanlar reklam giderlerini karşıladıkları için, firmalar reklam masrafı harcamasından tasarruf ederler. Ayrıca, üreticilerin veya dopalama işlemi yapanların, ürünlerini toplu satma imkanları bu şekilde oluşuyor.

Bir dropshipping iş modeli, hem üreticilerin hem de çevrimiçi mağazaların, şirketlerinin gerçekten iyi oldukları temel bölümlerine odaklanmaları için harika bir yol olabilir. Bir üreticinin tek yapması gereken harika ürünler yapmak, sizinki gibi çalışmak için dropshipping işletmeleri bulmak ve sonra bekleyip siparişleri yerine getirmektir. Bir dropshipping tüccarı olarak, yüksek kaliteli ürünler oluşturmak için güvenilir üreticiler bulabilirsiniz, böylece doğru müşterileri ve müşteri hizmetleri becerilerinizi bulmak için pazarlama yeteneklerinizi kullanarak temel yetkinliklerinize odaklanabilirsiniz.

Dropshipping Firmaları Örnekleri

En tanınmış dropshipping şirketlerinden biri Wayfair firmasıdır. Başladıklarında sadece çevrimiçi mağazalarında çeşitli şirketler tarafından üretilen bir dizi ev mobilyası listelediler. Tüm ürünler tek bir yerde listelenmiş, bu da fiziksel bir mobilya mağazası gibi hissettirilmiştir. Satıcılardan satın aldılar, fiyatları belirlediler, müşterileri çektiler ve satışlarından kar elde ettiler.

Zamanla, kendi üretim ilişkilerini kurdular ve markalı ürünler geliştirdiler. Ayrıca envanter depolamaya ve kendi üretimlerini yapmaya başladılar. Dropshipping modelini hala ürünlerinin çoğu için kullanıyorlar, ancak işlerinin daha geleneksel bir çevrimiçi perakende tarafını da geliştirdiler.

Öte yandan, ev geliştirme ve dropshipping modeline sadık kalan dekor öğeleri için popüler bir dropshipping işi de houuz firmasıdır. Sıfır envanter tutarlar ve tüm ürünler doğrudan üreticilerden gönderilir.


Tarih: 15-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar

Önceki Yazı

B2B Pazarlama Nedir?

Sonraki Yazı

Sanal Pos Nedir?