Google My Business Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google My Business Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dijital Pazarlama

Google My Business, işletmelerin Google’da varlıklarını yönetebilmeleri için hazırlanan ücretsiz, çok amaçlı ve geniş özelliklere sahip bir uygulama biçimidir.

Google My Business Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google My Business uygulamasını sağlıklı biçimde kullanmak için başarılı bir optimizasyon gerekmektedir Bu optimizasyon;

İlk önce işletme için gerekli her tür bilginin işletme sayfanıza eklenmesi gerekmektedir. Bu sayede işletme için 1500 kelimeden oluşan bir içerik oluşturup, bu alanda bir görsel kullanmak ya da bir bağlantıdan yararlanmak mümkündür.

Dolgun bir profile sahip olunması önemlidir. Profilde yer alan her bir başlığı detaylı bir şekilde doldurarak son derece gösterişli bir profil sayfasına sahip olunmaktadır. 

Optimizasyon çalışmalarında en önemli detay anahtar kelime tercihidir. Doğru tercih edilecek anahtar kelimeler, siteleri zirveye taşımaktadır. Google Anahtar Kelime Planlayıcısı gibi analiz araçlarını kullanarak, site ile tam uyumlu anahtar kelime tercihi yapmak mümkündür.

Düzenli fotoğraf paylaşımı ve yorum etkileşimlerini yönetme gibi konularda aktif olmak gerekmektedir. Sürekli yeni fotoğraf paylaşımlarında bulunmak ve kullanıcılardan gelen yorumlara cevap vermek güven duygusu yaratmaktadır.
biçiminde sıralanmaktadır.

Google My Business Nedir?

Google My Business, işletmelerin Google’da varlıklarını yönetebilmeleri için hazırlanan ücretsiz, çok amaçlı ve geniş özelliklere sahip bir uygulama biçimidir. Bu sistem direkt olarak Google ve Haritalar arama sonuçları ile entegre çalışmaktadır ve bu sebeple kullanıcıları en kısa yoldan işletmelere ulaştırmaktadır.

Google My Business, yakaladığı başarı ile sadece bir işletme listesi olmakla kalmamıştır. Aynı zamanda local seo çalışmalarında da oldukça önemli bir yere sahiptir. Google bilgi panelinde, Google yerel bulucuları olan Google Local Pack ve Google Local Finder’da, Google Maps’da sıralamada yer almak ve daha geniş hedef kitlesine ulaşmak mümkündür.

Google İşletme Kaydı Başvurusu ve Doğrulama

Kayıt olma işlemleri için ilk yapılması gereken gmail hesabı yardımıyla Google My Business üzerinden oturum açmaktır. Sonrasında, konum ekleme butonuna tıklayarak işletmelerin konumunu belirlemek gerekmektedir. Google Benim İşletmem konum ekleme işlemlerinden sonra; isim, adres, kategori ve web adresi bilgilerinin girilmesi talep edilmektedir.
Bu adımların doğru biçimde tamamlanmasıyla beraber, işletme sayfasının oluşturulabilmesi adına bir doğrulama yöntemi tercih edilmektedir. Bu noktada, doğru adres beyanında bulunmak çok mühimdir. Çünkü kayıt işlemleri bittikten sonra açık adrese posta yoluyla bir doğrulama kodu gelmektedir. Gelen bu kod, Google My Business hesabına girmeye yaramaktadır.

Google İşletmeni Google Ads Reklamları ile Öne Çıkarma

Google Ads; Google’ın arama sonuçlarında ve iş ortağı sitelerde firma reklamlarının gösterilmesini sağlayan bir online pazarlama aracıdır. Yayınlanan Google reklamları, internet reklam ekosisteminde en fazla bütçenin kullanıldığı alandır.
Bu işlemde önemli nokta, reklam harcamalarına karşılık elde edilen geliri net olarak ölçümlenebileceğini göstermektir. Ürünlerin maliyetlerini ve giderlerini de bilindiğinde sürece reklama ayrılan bütçenin karşılığını net gözlemlenmektedir. Bu reklamlar sayesinde firmaların ve dolayısıyla da ürünlerinin tanınırlığı artmaktadır. Her reklam tanınırlığa destek çıkmaktadır.


Tarih: 29-12-2022 Yazar: Kanyon Bilişim