Facebook'ta Reels Videoları Nasıl Kullanılır?

Facebook'ta Reels Videoları Nasıl Kullanılır?

SEO & Sosyal Medya

Facebook Reels, sosyal medya platformunda kullanıcıların kısa video klipler oluşturup paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özelliktir.

Facebook'ta Reels Videoları Nasıl Kullanılır?

Klipler en fazla 15 saniye uzunluğunda olabilir ve filtreler, müzik ve diğer yaratıcı araçlarla düzenlenebilir. Facebook Reels, arkadaşlarınızla veya profilinizde veya Sayfanızda herkese açık olarak paylaşılabilir.

Facebook Reels, kısa, yaratıcı videoları arkadaşlarınızla veya halkla paylaşmanın harika bir yoludur. Basit düzenleme araçları ve herkese açık olarak paylaşma yeteneği ile Reels, Facebook'ta video oluşturmanın ve paylaşmanın eğlenceli ve kolay bir yoludur. 

Başka bir deyişle, Facebook Reels müzik, ses klipleri ve efektleri içerecek şekilde düzenlenmiş kısa videolardır. Bu videolar genellikle içerik oluşturucular, pazarlamacılar ve etkileyiciler tarafından oluşturulur.

5 Adımda Facebook'ta Reels Nasıl Yapılır?

Bir Facebook Reel oluşturma düşüncesi sizin gözünüzü korkutmuş olabilir mi? Endişelenmeyin, Herhangi bir endişe yaşamadan başlayabilmeniz için süreci 5 kolay adıma ayırdık.

1.Adım. Facebook Akışınızın Gönderiler bölümünden Oluştur'a dokunun

Bu sizi telefonunuzun film rulosunun bir galerisine götürecektir. Burada, önceden kaydedilmiş videoları veya fotoğrafları Facebook Reels'e ekleyebilirsiniz. Veya anında kendi makaranızı oluşturabilirsiniz.

2.İçeriğinizi kaydedin, birleştirin veya yükleyin

Yeni bir video kaydederek veya kendi fotoğraflarınızdan birini kullanarak ilginç videolar oluşturabilirsiniz. Bu oluşturduğunuz videoları Reels’e isterseniz yalın haliyle de ekleyebilirsiniz.

3. Ses klipleri, metin, çıkartmalar veya müzik gibi efektler ekleyin

Ekranınızın sağ tarafındaki menüyü kullanarak gönderinize ses klipleri, metinler, çıkartmalar veya müzik ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu menüyü kullanarak videonuzu doğru uzunlukta kırpabilirsiniz.

Fotoğraflarınızda ve videolarınızda çok fazla metin bulundurmaktan kaçınmak genellikle en iyisidir. Metin özelliği, doğrudan videonuzun üzerine yazmanıza olanak tanır, ancak bunu idareli kullanmak genellikle en iyisidir. Uzmanlar bu konu hakkında, ekranın en fazla % 20’lik kısmı yazıyla doldurulmalı olarak belirtir.
En üstteki sese basarak videonuza müzik veya seslendirme ekleyebilirsiniz.

4.Bir açıklam ya da hashtag'ler ekleyin ve hedef kitlenizi seçin.

Bir Facebook gönderisi oluştururken son adımınız, bir açıklama ya da hashtag'ler eklemek ve gönderinizi kimin göreceğine karar vermektir.
Altyazınız gönderinin açıklamasında görünecektir. Daha geniş bir kitleye ulaşabilmeniz için ilgili hashtag'leri eklediğinizden emin olun.

5.Gönderinizi Paylaşın

Gönderinizi Facebook'ta paylaşmak için:
- Ekranınızın altındaki "Paylaş" düğmesine basın
- Gönderinizin Zaman Çizelgenizde mi, bir grupta mı yoksa belirli arkadaşlarla mı paylaşacağınızı seçin
- Başlık ekleyin (isteğe bağlı)
- "Gönder"e basın

Facebook Reels algoritması nasıl çalışır?

Facebook Reels, kullanıcıların yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir özelliktir. Bu, yeni markalar veya yaratıcılar ya da kullanıcının dünyaya göstermek istediği bir şey olabilir. Reels içeriği, eğitim, yeni bilgiler ortaya çıkarmak veya hikayenizi anlatmak gibi bir amaca hizmet etmelidir.
Başka bir deyişle, insanların etkileşimde bulunmak isteyeceği içerikler oluşturun, çünkü Facebook algoritması tamamen ilgi çekici şeylere odaklıdır.


Tarih: 19-12-2022 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar

Sonraki Yazı

Backlink Nedir?